Študentsko delo

Študentsko delo nekaterim predstavlja edini prihodek v času študija, kar je izredno pomembno! Študentsko delo je namreč začasno in občasno delo študentov in tudi dijakov. Gre za eno izmed fleksibilnih oblik dela, ki je namenjena izključno oziroma specifično mladim. Slednji so vključeni v proces izobraževanja in si želijo vključitve na trg dela zaradi finančnih razlogov ter tudi zaradi pridobivanja delovnih izkušenj in različnih kompetenc.

Mjob, moj študentski servis

V nadaljevanju tokratnega članka vam bomo predstavili še več informacij o tematiki – študentsko delo. V kolikor vas zanima še več informacij o tem, vas prijazno vabimo, da nadaljujete z branjem. Verjamemo, da boste izvedeli precej novosti in aktualnih podatkov!

Kdo lahko opravlja študentsko delo?

Pa naj na začetku, na kratko še enkrat predstavimo, katere osebe lahko opravljajo študentsko delo. To so osebe s statusom dijaka v Republiki Sloveniji, ki so že dopolnile 15 let. Status osnovnošolskim otrokom oziroma mladostnikom dodelijo na podlagi spričevala o zaključeni osnovni šoli in potrdila o vpisu za tekoče šolsko leto. V študentski servis pa se lahko včlanijo pred dopolnjenim 15 letom in pred končanjem osnovne šole. Vendar pa je dobro vedeti, da takrat mladi še ne morejo delati preko napotnice in pregledovati prostih del. Študentsko delo lahko opravljajo tudi osebe, ki imajo status študenta v Republiki Sloveniji in osebe s statusom udeležencev izobraževanja odraslih, ki so mlajši od 26 let in se izobražujejo po javno veljavnih programih osnovnega, poklicnega, srednjega in višjega strokovnega izobraževanja.

Status študenta ali dijaka

Poleg tega morajo te osebe upoštevati predpis, da niso v delovnem razmerju oziroma niso prijavljene kot brezposelne osebe ali pa se ne izobražujejo skladno s predpisi o zaposlovanju in zavarovanju za primer brezposelnosti. Poleg vseh omenjenih lahko delo opravljajo še dijaki in študenti, ki so državljani Republike Slovenije in imajo status dijaka ali študenta v tujini. To se seveda dokazuje s potrdilom o vpisu, ki ga izdajo po predpisih državi tuje šole.

Delo lahko opravljajo osebe, ki so zaključile srednjo šolo v tekočem šolskem letu in bodo (na podlagi vpisa na določeni visokošolski zavod) ob začetku novega šolskega leta pridobili status študenta. Poleg vseh naštetih pa lahko delo opravljajo še študentje tujih univerz, ki v okviru mednarodnih izmenjalnih programov opravljajo študij oziroma študijske obveznosti v Republiki Sloveniji, izredni študenti, ki so po statusu izenačeni z rednimi študenti in lahko delajo tudi preko študentskega servisa ter še slovenski državljani, ki študirajo na univerzah v tujini. Slednji lahko dokazilo o statusu priložijo kot potrdilo o vpisu na tuji šoli ali fakulteti. 

Povzamemo lahko, da je za opravljanje študentskega dela potrebno imeti prav poseben status. Obenem pa je potrebno biti prijavljen tudi na določeni študentski servis. Slednji so razporejeni po celotni Sloveniji, kar je izredno praktično in priročno. 

Brezplačno članstvo v študentskem servisu Mjob

Članstvo v Mjobu je brezplačno in obenem prinaša celo paleto ugodnosti. Včlanitev je zelo preprosta, saj sta za to potrebna samo dva koraka: registracija in vpis preko spletne aplikacije Moj Mjob.

Mobilna aplikacija za študentsko delo | Mjob app - YouTube

Registracijo v Moj Mjob vam bomo predstavili zelo natančno, po korakih:

  1. Najprej v obrazec na spletni strani za registracijo vpišete svoje osebne podatke. Pred oddajo še enkrat natančno preverite, ali so podatki zapisani pravilno.
  2. Nato boste na vaš elektronski naslov prejeli e-mail. V njem morate svojo zahtevo za dostop do aplikacije Moj Mjob potrditi tako, da kliknete na povezavo. 
  3. Ta povezava vas bo odpeljala na začasno stran s štirimi polji, v katere pa morate vpisati štirimestno kodo, ki vam jo bodo posredovali v sms-sporočilu. To sporočilo se pošlje avtomatsko ob kliku na povezavo na e-mailu. Potem vpišite številko in jo potrdite.
  4. Nazadnje izberite še svoje uporabniško ime in geslo, s katerim boste dostopali do aplikacije Moj Mjob v bližnji ali daljni prihodnosti. 

Več kot 1000 različnih študentskih del

Omenjeni študentski servis ima skozi celo leto veliko ponudbo različnih prostih del. Za lažje iskanje, lahko na njihovi spletni strani določite prav posebne parametre (regija, vrsta dela, delovni čas, urna postavka). Trenutno imajo na voljo več kot 1000 različnih študentskih del, zato še danes pokukajte na njihovo stan.

Mjob Student app by Markiian Bobyliak on Dribbble

Pa naj vam na kratko predstavimo še nekaj informacij o študentskem servisu Mjob, kjer lahko že danes pregledate široko izbiro študentskih del. Mjob je mlado in dinamično podjetje, ki z zagotavljanjem kakovosti in storitev na trgu študentskega dela skrbi za dobrobit svojih članov in tudi nepogrešljivih poslovnih partnerjev. Njihove poslovalnice so razporejene širom celotne Slovenije.

Mjob - Latest version for Android - Download APK

Poleg tega pa nenehno širijo njihove ponudbe in sledijo osnovnemu poslanstvu ter kvaliteti dela z mladimi. Slednji se na svoji študijski poti namreč srečujejo s prvimi oblikami zaposlitve. Kot zanimivost lahko poudarimo, da omenjeni študentski servis pozna že več kot 50. 000 dijakov in študentov iz celotne Slovenije. Ravno ta podatek pa člane oziroma zaposlene navdaja z željo, da si bodo v prihodnosti prizadevali delati le še boljše in bodo sledili viziji – postati najboljši študentski servis za študente in podjetja.

Kakšne so prednosti zate?

Njihove glavne prednosti oziroma lastnosti so naslednje: dolgoletna tradicija in pa izkušnje s področja posredovanja dela in zaposlitve, najboljša »pokritost« slovenskega prostora s poslovalnicami študentskega servisa (najdete jih v Ljubljani, Celju, Mariboru, Kopru in še drugod), izredno hitro posredovanje kandidatov za delo, strokovno podkovan in prijazen kader, obsežna baza dijakov in študentov, ki iščejo delo, izredno dobra odzivnost, prilagodljivost in še veliko drugega!

e-Študentska

Omenjeni študentski servis je posrednik, ki že in še bo zadovoljeval potrebe podjetij po začasnih in občasnih delih. Slednja pa lahko zadovoljijo njihovi člani – dijaki in študentje. Pridružite se jim tudi vi in spoznajte, kako zelo pomembno delo opravljajo!

Preberite tudi: