Študentsko delo Kranj

Kranj

Študentsko delo Kranj je tematika, o kateri bomo pisali v današnjem članku. V kolikor želiš izvedeti več informacij o takšni obliki zaposlitve, te prijazno vabimo, da nadaljuješ z branjem. 

Študentsko delo Kranj

Najprej naj ti sporočimo, da je študentsko delo Kranj na voljo skozi celo leto. Slednjega se še posebno radi poslužujejo dijaki in študenti v času počitnic (poletnih, zimskih in drugih). Študentsko delo Kranj predstavlja odlično priložnost tudi za vse tiste študente, ki imajo absolventski staž ali dodatno leto.

Študentsko delo Kranj

To je čas, ko je študent na svoji matični fakulteti sicer končal študij, vendar še nima opravljenih vseh izpitov ali pa oddane diplomske oziroma magistrske naloge. Takrat imajo posamezniki ravno dovolj časa, da lahko opravljajo koristno delo in obenem tudi zaslužijo. Poleg tega pa lahko preko študentskega dela Kranj pridobijo še veliko izkušenj.

Študentski servis Kranj

Sporočano ti, da lahko poslovalnico Kranj oziroma študentski servis Kranj najdeš na naslovu Slovenski trg 8. Za vse dijake, študente in ostale iskalce tovrstnega dela imajo svoja vrata odprta vsak dan v tednu, in sicer med 8. in 15. uro.

mjob

Če se pri njih ne moreš ali ne želiš oglasiti osebno, ti predlagamo, da jih pokličeš na telefonsko številko 04 20 20 450. Zaposleni so izredno hitro odzivni tako preko telefona, kot tudi preko naslednjega elektronskega naslova: kranj@mjob.si.Odgovorili ti bodo v najkrajšem možnem času!

Kje lahko najdeš prosta študentska dela v Kranju in njegovi okolici

Poudariti moramo, da so vsa prosta dela (tudi študentsko delo Kranj) objavljena na spletni strani podjetja Mjob. V aplikaciji Moj Mjob pa lahko najdeš še bolj natančne podatke o naročniku, kontaktne podatke in druge podrobnosti, ki so ti na voljo. Informacije o prostih delih lahko prejemaš tudi v obliki SMS-obvestil.

študentski servis Mjob v Kranju

Če želiš, lahko tudi ti prosiš zaposlene iz servisa, da ti uredijo sms-obveščanje o novih študentskih delih. Poleg tega pa te lahko o tem obveščajo tudi preko elektronske pošte. Svetujemo ti, da se registriraš v Moj Mjob in oblikuješ svoj profil z izpolnitvijo obrazca.

Lahko študentsko delajo tudi starejši od 26 let?

Velikokrat se mladi sprašujejo tudi o tem, ali lahko študentsko delo Kranj opravljajo osebe starejše od 26 let. Naj poudarimo, da ta starostna meja ne pomeni, da nekdo ne sme več delati preko študentskega servisa (izjema so le izredni dijaki). Je pa res, da po tej starosti izgubiš dohodninsko olajšavo, od vsakega nakazila na napotnico pa se odvede tudi -25 % akontacija dohodnine (izjeme so le zaslužki do 400 evrov).

študentsko delo za starejše

Dijak ali študent lahko opravlja študentsko delo Kranj, če ima veljavni status dijaka oziroma študenta. Zadnji stavek 107. člena namreč navaja, da je meja 26 let lahko tudi višja. Pa si poglejmo primer. V kolikor se nekdo vpiše na fakulteto pred dopolnjenim 26. letom starosti, se upošteva rok šest let od datuma vpisa na dodiplomski študij oziroma štiri leta od datuma vpisa na podiplomski študij. V teh primerih na podlagi izjave oziroma dostavljenih podatkov akontacije dohodnine ni. Velja pa, da lahko  izredni dijaki (udeleženci izobraževanja odraslih) delajo do 26. leta.

Kranj

Študentsko delo tujih državljanov

Na podlagi točno določenih predpisov ima študentski servis še možnost, da napoti na delo tudi tuje državljane s statusom dijaka ali študenta v Sloveniji ali pa osebe s statusom dijaka ali študenta v Sloveniji, in sicer na delo k delodajalcem v tujini. Tudi slovenski državljani, ki študirajo na različnih univerzah v tujini, lahko delajo preko napotnice. Dokazilo o statusu je v takšnih primerih potrdilo o vpisu na tuji šoli ali pa na fakulteti.

Študentsko delo tujih državljanov

In že smo pri koncu tokratnega članka. Prepričani smo, da si ob branju izvedel veliko novih informacij, ki bodo tudi tebi koristile pri iskanju študentskega dela. Če pa bi želel o tej tematiki prebrati še več, te prijazno vabimo, da klikneš na zgornji odebeljeni napis in pregledaš spletno stran podjetja Mjob.

Preberite tudi:

Leave a comment

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja