Študentski servis

Študentski servis zagotavlja dela za študente in tudi dijake po celotni Sloveniji. Eden izmed glavnih ciljev servisa je zagotoviti študentu denar v čim krajšem možnem času. V Sloveniji boste našli študentski servis v vsakem mestu. Eden izmed študentskih servisov je tudi tako imenovani servis Mjob. Slednjega vam bomo bolj podrobno predstavili v nadaljevanju tokratnega članka. V kolikor želite izvedeti še več informacij o tej tematiki, vas prijazno vabimo, da nadaljujete z branjem.

man holding white ceramic teacup

Študentski servis Mjob

Študentski servis Mjob je najboljši pomočnik pri iskanju začasnih in občasnih del, načrtovanju kariere ter pri iskanju ugodnosti za študente in dijake. Obenem je to zelo mlado in dinamično podjetje, ki z zagotavljanjem kakovostnih storitev na trgu študentskega dela skrbi za dobrobit vseh njihovih članov in tudi poslovnih partnerjev.

mi smo pripravljeni na poletje

Z izredno široko mrežo poslovalnic po vsej širni Sloveniji in nenehnim širjenjem njihove ponudbe, sledijo osnovnemu poslanstvu kvalitetnega dela z mladimi ljudmi, ki pa se na svoji študentski poti srečujejo predvsem s prvimi oblikami zaposlitve in si tako pridobivajo nove izkušnje. Njihove servise lahko najdete po celotni državi, saj podjetje ponuja najboljšo pokritost slovenskega prostora s poslovalnicami študentskega servisa. Njihove poslovalnice lahko najdete v Ljubljani, Kranju, Celju, Novem mestu, Kopru, Tolmini, Ajdovščini, Idriji in tudi v Novi Gorici.

Mjob Serbia | LinkedIn

Ali ste vedeli, da Mjob študentski servis pozna že več kot 50. 000 študentov in dijakov po celotni Sloveniji? Ja, prav zares! Gre za precej veliko število mladih, ki so tudi že včlanjeni v njihov študentski servis. Ravno ta podatek jih navdaja z željo, da si bodo tudi v prihodnosti prizadevali delati še bolje in sledili viziji – postati najboljši študentski servis za mladino in podjetja, ki si na trgu posredovanja začasnih in občasnih del želijo le čim bolj kakovostnih in enostavnih storitev. 

Glavne prednosti tega študentskega servisa

Pa naj vam predstavimo še nekaj glavnih prednosti sodelovanja z omenjenim študentskim servisom. Najprej je potrebno poudariti, da so znani po svoji dolgoletni tradiciji in izkušnjami s področja posredovanja dela in zaposlitve, omogočajo zelo hitro posredovanje kandidatov za delo (dijake in študente o prostih delih obveščajo celo preko sporočil, elektronske pošte ali preko spletne aplikacije Moj Mjob).

men and women sitting and standing while staring at laptop

V njihovih poslovalnicah boste našli strokovno izredno podkovan in prijazen kader. Podjetje ima obsežno bazo dijakov in študentov, ki iščejo delo. Omogočajo zelo hitro nakazilo zaslužka članov v celotnem znesku vnaprej, ponujajo pa še izredno ugodne plačilne pogoje. Kot zanimivost lahko zapišemo, da poslujejo z navadnimi in stalnimi napotnicami, ki veljajo celo šolsko leto oziroma do poteka statusa dijaka ali študenta.

people doing office works

Njihova ekipa zaposlenih je znana predvsem po tem, da so precej odzivni, hitri in obenem prilagodljivi. Omogočajo poslovanje preko interneta – njihova e-poslovalnica je odprta 24 ur dnevno. V njej lahko naročate napotnice, pregledujete izplačila, urejate e-račune in še veliko več. Ažurno sledijo vsem spremembam, ki so povezani z zakonodajo, z dijaškim in študentskim delom. Zagotavljajo vam popolno kadrovsko storitev!

Kakše so prednosti za podjetja?

Sedaj pa vam bomo predstavili še prednosti začasnega zaposlovanja za podjetja. Najprej moramo omeniti prilagodljiv način zaposlovanja:

  • Gre za to, da začasno zaposlovanje dijakov in študentov ne zahteva pogodbe o delu, odpravnine ali odpovednega roka, zato lahko podjetje/organizacija sodelovanje s to osebo kadarkoli prekine.
  • Te vrste delo predstavlja prednost tudi pri plačilu, saj kandidata organizacija ali podjetje plača po določeni urni postavki, projektih ali učinku pri prodaji, prispevkov pa se na to delo ne plačuje.
person holding pencil near laptop computer

Nizki stroški dela

Poleg naštetega pa obstaja še več prednosti, ki so povezani z nizkimi stroški tovrstnega dela:

  • Poleg plačila dijaka oziroma študenta plača organizacija ali podjetje še 18 % koncesijskih dajatev, 8,85 % prispevka za pokojninsko in invalidsko zavarovanje, 6,36 % prispevka za zdravstveno zavarovanje in še 0,53 % prispevka za zavarovanje poškodbe, ki se je pripetila pri delu ali poklicno bolezen. 
  • Račun študentskega servisa je za organizacijo oziroma podjetje strošek. Ker pa so pri Mjob podjetju davčni zavezanci, se DDV na koncesijsko dajatev lahko poračuna s tako imenovanim izstopnim davkom.
  • Z dijaki ali študenti ni stroškov pri plačilu regresa.
  • Glede na to, da gre pri tovrstnem delu za začasno obliko zaposlovanja, dopust ni predviden.
  • Dijak ali študent ne pričakuje bonitet, kot so na primer: službeno vozilo, mobilni telefon ali katere druge stimulacije, ki so v navadi pri rednem delu. 

Kje lahko najdeš prosta študentska dela?

Najverjetneje veste, da so vsa prosta dela objavljena na spletni strani omenjenega podjetja. Podatki o naročniku, kontakti podatki in druge podrobnosti pa so vam na voljo v aplikaciji Moj Mjob, v vseh njihovih fizičnih poslovalnicah ali pa se o njih pozanimaš po telefonu. Ali ste vedeli, da lahko informacije o prostih delih prejmete tudi v obliki SMS-obvestil in po elektronski pošti? Ja, prav zares! To pa je izredno praktično za vse tiste, ki vsakodnevno iščejo študentsko delo. 

Kaj moraš urediti pred začetkom dela?

V kolikor boste našli primerno delo, ki bi ga želeli opravljati, pa vam svetujemo, da si pred pričetkom dela zagotovite veljavno napotnico. Slednjo lahko dvignete v vseh njihovih poslovalnicah, naročite pa jo lahko tudi preko spletne strani ali pa telefonske številke lokalne poslovalnice. V primeru, da izpolnjujete pogoje za delo preko študentskega servisa, vam svetujemo, da z delodajalcem pred pričetkom dela definirate urno postavko in pogoje dela.

man using smartphone smiling

Ne pozabite, da je pogoj za izdajo napotnice urejeno članstvo. Uredite pa si ga lahko preko spleta ali pa osebno v eni izmed njihovih poslovalnic. Že nekaj dni ali tednov po opravljanju vašega študentskega dela, pa vas bo zagotovo začelo zanimati, kako oziroma kje lahko dobite informacije o nakazilu zaslužka. Mjob omogoča način obveščanja o zaslužku v obliki SMS-sporočila, preko že omenjene aplikacije Moj Mjob, kjer imate na voljo vse informacije o zaslužkih in tudi dohodnini, preko telefona ali pa osebno z obiskom v eno izmed njihovih poslovalnic. 

Preberite tudi:
Študentski Servis Maribor
Študentski Servis Celje
Študentski Servis Murska Sobota
Študentski servis Krško
Študentski servis Sežana
Študentski servis Idrija
Študentski servis Črnomelj
Študentski servis Slovenska Bistrica
Študentski Servis Ajdovščina
Študentski Servis Kamnik
Študentski servis Velenje
Študentski servis Nova Gorica