Katera podjetja iščejo največ študentov za delo?

Katera podjetja iščejo največ študentov za delo? Povpraševanje po študentih in dijakih s strani podjetij je trenutno v velikem porastu. V nadaljevanju tokratnega članka vam bomo odgovorili na vprašanje, katera podjetja iščejo največ študentov za delo. Če želite izvedeti več o tej tematiki, vas prijazno vabimo, da nadaljujete z branjem. Zagotovo boste izvedeli veliko koristnih podatkov in informacij, ki vam bodo koristile pri iskanju študentske zaposlitve. 

Šudente iščejo predvsem v gostinstvu, prodaji, šolstvu in proizvodnji.

Katera podjetja iščejo največ študentov za delo? Dragi dijaki in študenti… Sporočamo vam, da trenutno podjetja iščejo predvsem študente za delo v gostinstvu, prodaji, šolstvu, proizvodnji, za opravljanje fizičnih in raznih strokovnih del. Študentski servis Mjob ima največ oglasov za delo v proizvodnji in strežbi. Sledijo oglasi za pomoč pri prodaji v trgovini. Veliko oglasov je povezanih tudi z delom v skladišču. 

Pa se sedaj ozrimo nekoliko nazaj. V lanskem in predlanskem letu, ko je bil čas epidemije, so dijaki in študenti veliko povpraševali po delu. Številni so namreč med epidemijo ostali brez prihodkov. Takrat je bilo največ ponudb za delo v skladišču, v proizvodnji, dostavi hrane, delo v zdravstvu (potrebovali so pomoč pri oskrbi starostnikov, prevozih, dela v bolnišnici), delo v trgovini (razkuževanje vozičkov, čiščenje), delo v spletni trgovini in varstvo otrok. Ponudba študentskih del se je zviševala in zmanjševala glede na to, kakšni so bili ukrepi v namen zajezitve virusa. Največji padec del je bilo mogoče zaznati pri prvem zaprtju – marec, april 2020. Takrat je bila ponudba del tudi do 90 % nižja. V obdobju od maja do oktobra 2020 je bilo stanje boljše, upad je bil približno od 20 do 30 odstoten. Ko so se ukrepi sprostili, pa se je znova povečalo število prostih študentskih del. 

Delodajalcem je čedalje bolj pomembno, da imajo njihovi kandidati za zaposlitev delovne izkušnje.

Prav gotovo dobro veste, da študentsko delo omogoča, da preizkusite, če je poklic, ki bi si ga želeli opravljati v prihodnosti, pravi. V kolikor izkušenj še nimate, je najbolje, da poprimete za tista dela, ki so enostavna in se jih boste hitro priučili. Kasneje pa izbrali taka, ki že zahtevajo določene izkušnje. Delodajalcem je čedalje bolj pomembno, da imajo njihovi kandidati za zaposlitev delovne izkušnje pridobljene že v času študija. Preden se dijak ali študent odloči za delo pri določenem delodajalcu, lahko sam preveri, če je delodajalec na seznamu neplačnikov. Tako tudi predčasno prepreči morebitne nevšečnosti, ki bi lahko nastale med ali po opravljanju dela pri delodajalcu. Če tudi vi iščete prosto študentsko delo, vam svetujemo, da pred vsakim pričetkom dela uredite napotnico za delo. Napotnica je pravna podlaga za delo preko študentskega servisa, zato jo je potrebno naročiti pred začetkom dela. 

Najdi delo preko študentskega servisa Mjob

Pa se vrnimo nazaj k vprašanju, katera podjetja iščejo največ študentov za delo? Sporočamo vam, da imajo v podjetju Alpe-Panon razpisanih več delovnih mest za študente in dijake. Potrebujejo namreč pomoč v restavraciji. Prav tako prosta študentska delovna mesta razpisujejo tudi naslednja podjetja: Spar Slovenija, Metal Design, Almat, Lidl Slovenija, L-tek elektronika, Krka, Terme Čatež, Rdeči križ Slovenije, Hit hoteli in igralnice, Ljubljanske mlekarne, Wolt, Casino Portorož, Kolektor KFH in še številna druga. Če bi vsa razpisana prosta delovna mesta za dijake in študente na enem mestu radi našli tudi vi, vam svetujemo, da kliknete na zgornji odebeljeni napis – Katera podjetja iščejo največ študentov za delo? Na spletni strani študentskega servisa Mjob so namreč na enem mestu zbrala prosta dela  za študente in dijake. Za lažje iskanje izberite regijo in področje dela, ki vas zanima. Prepričani smo, da boste tudi vi našli prosto delovno mesto, ki vam bo pisano na kožo. Ne odlašajte in se prijavite že sedaj. 

Leave a comment

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja